Bezorgservice webwinkels voldoende?

Webwinkels zijn niet meer weg te denken uit onze huidige maatschappij, dagelijks worden er ontzettend veel bestellingen online geplaatst via webshops op het internet. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is voor het desbetreffende product wel een webshop te vinden waar je het product online kunt bestellen, afrekenen en laten bezorgen. Je ziet ook dat het aantal bestellingen online via webshops ieder jaar weer toeneemt en dat is niet zonder reden. De service en garantie die de diverse webshops tegenwoordig bieden is in de loop der jaren steeds beter geworden en de webwinkels steeds betrouwbaarder, mede door bijvoorbeeld het webwinkel keurmerk.

Bol.com bekende webwinkel

Bekende webwinkels op dit moment zijn Bol.com en Zalando.nl. Bol.com begon met het verkopen van boeken online, maar inmiddels kun je er werkelijk alles wat je maar kunt bedenken online kopen. Dus je kunt er niet alleen terecht voor boeken, maar ook zaken als speelgoed, sieraden, dierbenodigdheden, huishoudelijke artikelen en nog veel meer. Bol.com werkt ook met een zogenaamd reseller programma waarbij bedrijven hun producten via Bol.com kunnen verkopen. Het bedrijf dat zijn producten via hun website verkoopt betalen een soort fee aan Bol.com, dus een bepaald percentage van de verkopen die ze realiseren via Bol.com. Veel bedrijven vinden dat een interessante optie, niet in de laatste plaatst omdat ze heel wat verkopen kunnen realiseren via het bedrijf. Een van de redenen is dat Bol.com ontzettend veel bezoekers genereert en dat het bedrijf in de loop der tijd veel vertrouwen heeft gekregen van web winkelend Nederland. Bij Zalando kun je vooral kleding kopen. Je kunt vaak met korting bij Zalando kleding online bestellen en ze hebben een ruim aanbod.

Hoe is het product verpakt?

Wat wij zelf heel belangrijk vinden is hoe het product wordt bezorgd en verpakt. Ideaal is bijvoorbeeld dat je bij je bestelling een zogenaamde Track en Trace code krijgt zodat je kunt weten waar het pakket zich onderweg bevindt en wanneer je je product ongeveer thuis krijgt bezorgd. Daarnaast is het prettig en oogt het ook professioneel, als het product mooi en stevig verpakt is in een doos met het logo van de webwinkel er op. Je zit er bijvoorbeeld niet op te wachten dat je een dure camera online bestelt die vervolgens bezorgd wordt in een oude doos met wat kranten erin. Veel mensen die een product ontvangen dat uitstekend is verpakt, zijn toch eerder geneigd om nog een keer bij de desbetreffende webshop een bestelling te plaatsen. Want ook al lijkt een product er aan de buitenkant goed uit te zien, je weet nooit hoe het ervan binnenuit ziet, zeker niet bij elektronica. Dan is het prettig als je ziet dat het product met zorg en zo veilig mogelijk is verpakt.