Gezond ontbijten?

We leven in een drukke tijd met veel stress, er is altijd haast en we hebben nergens echt de tijd voor. We zijn de hele dag mobiel bereikbaar, zowel telefonisch als via Social Media platforms. Je ziet dan ook in onze moderne maatschappij dat mensen werkelijk de hele dag door op hun smartphone kijken. Moeders met kinderen gaan naar de speeltuin en kijken bijna onafgebroken naar het scherm van hun mobiele telefoon om maar vooral geen berichtjes te missen. Maar ook in de auto zie je nog steeds, hoewel het wettelijk verboden is, heel veel mensen op hun smartphone kijken. Maar goed, kennelijk past dat in het beeld van onze huidige maatschappij waar niemand meer tijd heeft voor elkaar en er eigenlijk altijd haast is.

Soms ontbijten we niet

Vooral in de ochtend is er weinig tijd, er moet veel gebeuren. De wekker gaat, kinderen moeten worden voorbereid om naar school te gaan, douchen, ontbijten, aankleden en weg naar het werk. En juist dat ontbijt schiet er nog weleens bij in. En op zich is het helemaal niet erg dat we de eerste paar uur niet eten als we opstaan, als we daarna maar een gezond ontbijt tot ons nemen. Maar juist dat gebeurt in veel gevallen niet. Mensen die bijvoorbeeld veel onderweg zijn willen nog weleens snel even een tosti of een broodje bal eten bij een of ander tankstation onderweg. Dat is natuurlijk niet echt gezond, zeker niet omdat er vaak heel snel gegeten wordt om maar weer verder te kunnen.

<h2>Probeer eens een fruit shake</h2>

Wat een lekker en gezond ontbijt kan zijn, is het blenden van fruit in een blender of bijvoorbeeld een staafmixer. Je gooit dan bijvoorbeeld wat sinaasappels, een peer, een banaan, een kiwi, wat gebroken lijnzaad, Chi zaad en kokosrasp in een beker en mixt met een staafmixer de boel door elkaar. Je krijgt dan voldoende vitamines binnen en het vult best. Braun heeft bijvoorbeeld hele goede staafmixers, en mocht uiteindelijk de mixer kapotgaan door het vele gebruik, dan zijn er online voor de Braun staafmixer onderdelen te verkrijgen. Maar dat is alleen nodig als een en ander niet (meer) onder de garantie valt.

Weinig vetten

Het voordeel van een fruit shake is, dat er weinig tot geen vetten in zitten. Pas wel op met bijvoorbeeld bananen, ook die zijn uiteraard gezond om te eten, maar er zitten wel suikers in. Suikers, en dan met name te veel suikers zijn niet goed voor ons lichaam. Mocht je twijfelen, dan kun je altijd online lezen wat goed is als ontbijt of bijvoorbeeld een diëtiste raadplegen.