Het verschil tussen cartridges en toners

Heb je een toner of een cartridge nodig voor je printer thuis of op kantoor? Dan wil je vast weten wat het verschil hier tussen is. Zo weet je precies welke inktpatronen- of toners je hebt beste kunt aanschaffen.

Inktcartridges voor je printer

Inktcartridges bevatten vloeibare inkt, meestal opgenomen in een spons. Deze zijn bedoelt voor inktjet printers. De printer verspreidt de vloeibare inkt over het papier. Als je de printer haast nooit gebruikt, kan de inkt uitdrogen. Om deze reden zijn de inktcartridges beperkt houdbaar. Echter, als je elke week een paar keer gebruikmaakt van de printer, kun je lang met een inktpatroon doen en droogt deze niet uit.

Toner voor je printer

Toners zijn geschikt voor de duurdere, grotere laserprinters. Een toner bevat droge poederinkt waarmee documenten worden afgedrukt. De droge inkt droogt niet uit en om deze reden gaat een toner langer mee. Een groot nadeel van toners is echter dat deze veel duurder zijn dan inktpatronen.

Wil je weten welke toner of inktcartridge bij je printer past? Dan vind je deze eenvoudig via het zoekmenu op deze pagina. Hier kun je het printermerk en het type printer selecteren. Vervolgens krijg je een overzicht van de beste cartridges voor je printer. Dit zijn zowel inktpatronen van een merk als huismerk, zodat je zelf een keuze kunt maken. Een cartridge van een huismerk doet vaak niet onder voor die van een duurder merk.

Vraag het een deskundige

Weet je echt niet welke inktcartridge of toner je het beste kunt aanschaffen? Maak dan gebruik van de chatfunctie. Hier kun je 24 uur per dag een vraag stellen over inktpatronen of toners. Je krijgt dan direct een antwoord van een deskundige medewerker. Deze geeft je tips over de aanschaf van het juiste inktpatroon.