Voetbal kijken blijft populair

Voetbal is in ons land, zoals in zoveel landen, volkssport nummer 1. Wij Nederlanders trappen zelf graag een balletje, al dan niet bij een club, maar we kijken ook graag naar voetbal. Vroeger kon je voetbal alleen zien via Studio sport en dan nog alleen de samenvattingen van de wedstrijden uit het betaalde voetbal. Natuurlijk werden de wedstrijden van het Nederlands elftal wel helemaal uitgezonden, maar voor de rest keek je naar samenvattingen. Wilde je de hele wedstrijd zien van je favoriete club uit de eredivisie, dan moest je toch echt naar het stadion om daar de wedstrijd live kunnen bekijken.

Veel aanbod

Er is ook veel voetbal te zien natuurlijk. Naast eredivisie voetbal kun je ook kijken naar UEFA Champions league voetbal en natuurlijk om de 4 jaar naar het EK en het WK. Maar mensen kijken ook graag naar hun favoriete amateurclub in hun dorp of stad op zaterdag of zondag. Gewoon gezellig langs de lijn de wedstrijd volgen en een beetje bijpraten met vrienden en/of bekenden. Dat kan een ontspannen invulling zijn van het weekend, even uit de sleur, lekker een voetbalwedstrijd volgen.

Naar het stadion

De echte liefhebbers van live voetbal gaan natuurlijk naar het stadion om hun favoriete club te ondersteunen tijdens de wedstrijd. Veel mensen die van voetbal houden vinden niets mooier dan live met hele stadion genieten van een voetbalwedstrijd. De spelers die het veld opkomen, het gejuich als er wordt gescoord, veel mensen kunnen daar echt van genieten. De echte fans volgen hun club overal en willen iedere wedstrijd kijken, maar er zijn ook mensen die het gewoon leuk vinden om af en toe eens een live voetbalwedstrijd te zien in een stadion.

Thuis voetbal kijken

Veel mensen kijken gewoon thuis achter de buis naar voetbalwedstrijden, zeker nu er zoveel zenders zijn waar je kunt kijken naar voetbal. Via een abonnement op bijvoorbeeld Fox sports kun je de wedstrijden uit de erevisie live kijken. Er zijn behoorlijk wat voetballiefhebbers die een dergelijk abonnement afsluiten om zo in het weekend heerlijk live naar de wedstrijd van hun favoriete club te kunnen kijken. En er wordt niet alleen naar Nederlands voetbal gekeken, ook buitenlands voetbal uit bijvoorbeeld Spanje of Italië scoort goed. Even lekker naar Barcelona of Milaan kijken met en biertje en wat snacks erbij.  Vaak wordt er dan gekeken in voetbalshirts van hun favoriete club, soms alleen maar vaak ook met vrienden of familieleden. Het voordeel van thuis voetbal kijken is natuurlijk dat je alles heel goed kunt zien en de wedstrijd even op pauze kunt zetten voor bijvoorbeeld een sanitaire stop.